U wenst te verkopen

De beslissing nemen om uw eigendom te verkopen is een beslissing die u slechts éénmaal of enkele malen in uw leven neemt. U wenst hierbij een correcte prijs binnen een korte termijn te realiseren. Maar een woning verkopen is door de jaren heen zeer complex geworden. Een dozijn aan attesten dient opgevraagd te worden, een sluitende compromis dient opgesteld te worden, uw energievoorzieningen dienen overgezet te worden,… Indien u hiermee niet vertrouwd bent kan dit een zeer stressvolle beleving zijn.

Een correcte en marktconforme vraagprijs is DE SLEUTEL tot een succesvolle verkoop.

Een te hoge vraagprijs kan leiden tot een lange verkoopstijd en uiteindelijk een verkoop onder de marktwaarde. Dit noemen we een “verbrand” pand. Een te lage vraagprijs zorgt voor een verlies aan inkomsten.

Wij helpen u hier graag bij en vergezellen/ondersteunen u vanaf het eerste contact tot de authentieke akte bij de notaris.

 • Wij komen bij u langs en brengen een bezoek aan uw eigendom.
 • Daarna zitten wij met u samen en bespreken de waardebepaling van uw eigendom. Een correcte en marktconforme prijs is de sleutel tot een vlotte en succesvolle verkoop. Een te hoge vraagprijs kan u veel tijd en op termijn ook veel geld kosten. Daarom bepalen wij met u een vraagprijs die gebaseerd is op referentiepunten en eerdere vergelijkbare verkopen in uw buurt.
 • Er wordt een verkoopsopdracht opgesteld waarbij u ons het mandaat geeft om uw woning te verkopen, te publiceren en te bezoeken.
 • Uw eigendom wordt op verschillende manieren gepubliceerd. Vandaag de dag speelt internet hierbij een zeer belangrijke rol. Uw pand verschijnt op onze eigen website, alsook op de belangrijke vastgoedwebsites zoals immoweb, kapaza, 2dehands,… Een verkoopbord wordt professioneel aan uw eigendom bevestigd en er gebeurt een buurtbriefing. Mensen uit uw buurt kunnen een meerwaarde zien in uw woning, vb. uw buur die zijn eigendom wil uitbreiden, een jong koppel dat vlakbij de ouderlijke woning wenst te wonen,… Professionele foto’s bepalen de aantrekkelijkheid van uw eigendom en zijn dan ook zeer belangrijk voor de verkoop!
 • Maandelijks ontvangt u van ons een activiteitsrapportering waarin u een overzicht ontvangt van alle gemaakte publiciteit en alle contacten met potentiële kandidaat-kopers.
 • Wij zorgen voor de opmaak van het verkoopsdossier. Wij vragen alle benodigde attesten en documenten op bij verschillende instanties. Dit betreft onder andere de stedenbouwkundige voorschriften bij de gemeente, een bodemattest bij OVAM, … Deze documenten vormen de basis van de verkoopscompromis en geven ook potentiële kopers een inzicht over wat wel en niet kan/mag met uw eigendom.
 • Samen met de kandidaten bezoeken wij uw eigendom. U heeft hierbij de keuze om wel of niet aanwezig te zijn. Wij leiden de kandidaten rond en verschaffen hen de nodige informatie en antwoorden op hun vragen. Het voordeel van werken met een makelaar is dat potentiële kandidaten opener en vrijer hun mening zullen mededelen. Hierop kunnen wij als makelaar inspelen en hen verder helpen.
 • De opvolging van de kandidaten is een zeer belangrijk punt. Wij nodigen hen graag uit voor een tweede of zelfs derde bezoek waarna zij een bod kunnen uitbrengen of met u aan tafel kunnen zitten om bepaalde punten te bespreken en eventueel tot een verkoop te komen. Wij zullen dit gesprek voor u leiden en proberen succesvol af te sluiten.
 • Bij een verkoop doen wij ook een financiële screening van de kandidaat. Niets is frustrerender dan te vernemen dat de verkoop alsnog niet doorgaat doordat de kandidaat niet solvabel blijkt te zijn.
 • Wij stellen de verkoopsovereenkomst op en deze wordt voor ondertekening ook verstuurd naar uw notaris en de notaris van de koper zodat u zonder zorgen kan tekenen.
 • Samen met u zijn wij aanwezig bij de notariële akte en zetten nadien alle tellers over betreffende water, gas en elektriciteit.

Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek of schatting, wij maken graag tijd voor u!

Vraag hier een vrijblijvend gesprek aan

Uw naam *

Uw telefoonnummer *

Uw e-mail *

Uw bericht

© 2019 Vastgoed Desender. All rights reserved.